Prejsť na obsah

Stretnutie komisára pre deti Jozefa Mikloška s Milanom Uhríkom zo strany Republika je absurdné

Progresívne Slovensko kritizuje stretnutie komisára pre deti Jozefa Mikloška s Milanom Uhríkom zo strany Republika. Považujem to za veľmi nešťastné – ak chce pán komisár Mikloško chrániť deti, odporúčam mu začať tým, že nebude legitimizovať fašistov, uviedol predseda PS a podpredseda EP Michal Šimečka. “Je absurdné, aby robil krovie extrémistom, ktorí ešte nedávno pochodovali s

Progresívne Slovensko kritizuje stretnutie komisára pre deti Jozefa Mikloška s Milanom Uhríkom zo strany Republika. Považujem to za veľmi nešťastné – ak chce pán komisár Mikloško chrániť deti, odporúčam mu začať tým, že nebude legitimizovať fašistov, uviedol predseda PS a podpredseda EP Michal Šimečka.

“Je absurdné, aby robil krovie extrémistom, ktorí ešte nedávno pochodovali s fakľami, cvičili Černákových zabijakov v streľbe, alebo vrieskali po ženách a deťoch z iných kultúr,“ vyhlásil Šimečka.

Politici Republiky sa dnes podľa jeho slov s obľubou tvária ako protifašistickí bojovníci, dobrí strýčkovia chrániaci deti, a štátotvorní dejatelia. 

“Keď im na to ale skočíme, môžeme sa po voľbách zobudiť do Slovenska, v ktorom robia páni Mazurek, Uhrík a Suja ministrov vnútra, obrany a školstva. Presne k tomu smeruje ich čoraz očividnejšie spojenie s Robertom Ficom. A takúto budúcnosť si žiadne dieťa na Slovensku naozaj nezaslúži,“ dodal Šimečka.

Kancelárka a podpredsedníčka hnutia Lucia Plaváková poukázala, že PS od prvej nominácie Jozefa Mikloška upozorňovalo, že to nie je človek, ktorý bude chrániť najlepší záujem všetkých detí. 

“Skutočne som ale nečakala, že klesne tak hlboko, že bude legitimizovať fašistov. Ľudí, ktorí vo svojich radoch majú človeka, ktorý neváhal po deťoch a ich rodičoch pokrikovať nenávistné prejavy priamo na ulici. Ľudí, ktorí pravidelné šíria nenávistné prejavy voči deťom a ich rodičom. Či už sú to deti z rómskej menšiny alebo LGBTI+ ľudia,“ uzavrela Plaváková.

Zdielať
FacebookTwitterLinkedInEmailCopy LinkShare

Podobné články

Poďme sa dohodnúť na minimálne 100 dňoch pokoja

Progresívne Slovensko vyzýva na dohodu o minimálne 100 dňoch pokoja, ako prvého kroku k ukončeniu špirály útokov a obviňovania sa. Musíme k tomu prispieť ako politici aj ako občania,...

Veríme, že premiér Fico bude v poriadku a že tento hrozný čin bude čo najskôr objasnený

reakciu podpredsedu NR SR a predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku: "Som šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra Roberta Fica v Handlovej. Akékoľvek násilie jednoznačne a...

Zotrvanie Šimkovičovej a Dolinkovej vo funkciách je obrovská škoda pre slovenskú kultúru aj slovenské zdravotníctvo

Všetci poslanci a poslankyne Progresívneho Slovenska hlasovali za odvolanie ministeriek Martiny Šimkovičovej a Zuzany Dolinkovej. Ich zotrvanie na ministerských stoličkách je obrovská škoda...

FacebookTwitterLinkedInEmailCopy LinkShare